Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia M.R.Štefánik

K diskusii Štefánik známy – neznámy prispeje historik i autor komiksu

Milan Rastislav Štefánik, archívne foto. Foto: TASR/Reprofoto

Štefánika ako všestrannú modernú osobnosť priblíži aj séria plagátov v centre mesta, ktoré pripravilo mesto Trnava v spolupráci so Štátnym archívom v Trnave.

Trnava 30. apríla (TASR) – Diskusia Štefánik známy – neznámy, ktorá sa bude konať v Trnave v sobotu 4. mája pri príležitosti 100. výročia tragickej smrti Milana Rastislava Štefánika, prinesie nevšedné uhly pohľadu na jeho profesionálny i súkromný život.

O Štefánikovi budú rozprávať historik Radoslav Ragač a autor scenára komiksu o živote, diele a hodnotách Štefánika pre žiakov stredných a základných škôl Tomáš Kriššák. Podujatie bude moderovať Mário Nicolini, zakladateľ diskusného fóra Sebavedomé Slovensko. Uskutoční sa v kultúrnom centre Malý Berlín od 18. hodiny.

Podujatie je súčasťou spomienky na Štefánika v Trnave, v piatok 3. mája o 13. hodine sa uskutoční na Námestí SNP pri jeho soche tradičná spomienková slávnosť, kytice kvetov položia zástupcovia mesta, kraja a ďalších trnavských inštitúcií.

Štefánika ako všestrannú modernú osobnosť priblíži aj séria plagátov v centre mesta, ktoré pripravilo mesto Trnava v spolupráci so Štátnym archívom v Trnave. Na vzácnych fotografiách zo Slovenského národného archívu, ktoré nie sú verejnosti bežne známe, ho bude možné spoznať ako školáka i ako dospelého muža na jeho cestách po celom svete. Informovala o tom Veronika Majtánová z trnavskej radnice.