Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia M.R.Štefánik

Na Bradle vybudujú infobod v celkovej sume takmer 240.000 eur

Na archívnej snímke príslušníci čestnej stráže na Bradle. Foto: TASR/Martin Palkovič

Podľa projektu bude objekt infobodu plniť v rámci areálu mohyly úlohu zázemia na úrovni zodpovedajúcej významu pamätníka.

Brezová pod Bradlom 14. októbra (TASR) – Mesto Brezová pod Bradlom plánuje postaviť na Bradle v blízkosti Mohyly Milana Rastislava Štefánika priestory infobodu, ktorý bude financovaný z finančných prostriedkov verejného obstarávateľa a z rezervy Úradu vlády SR.

Podľa projektu bude objekt infobodu plniť v rámci areálu mohyly úlohu zázemia na úrovni zodpovedajúcej významu pamätníka. "Súčasťou stavby má byť priestor približne pre 25 ľudí a samostatný priestor pre sociálne zariadenia. Pôjde o minimalistickú architektúru zasadenú do svahu masívu Bradla, ktorá svojou polohou bude plne rešpektovať dominantné umiestnenie pamätníka v krajine," uvádza sa v projekte.

Mesto vypísalo výzvu na predkladanie ponúk na predmet zákazky Infobod na Bradle, o ktorom informuje vestník Úradu pre verejné obstarávanie. Predpokladaná hodnota zákazky je 237.938,12 eura bez DPH a dĺžka trvania zákazky sa predpokladá na deväť mesiacov. Jediným kritériom na vyhodnotenie ponúk je najnižšia cena za dodanie predmetu obstarávania a lehota na predkladanie ponúk je do 30. októbra.