Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia MS v hokeji 2021

Jánošík po postupe do štvrťfinále: Boli to nervy až do konca

Na snímke zľava Adam Jánošík (Slovensko), Július Hudáček (Slovensko) na MS v lotyšskej Rige. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Útočník Adam Liška zopakoval slová svojich spoluhráčov. Povedal tiež, že sa na šampionáte v Rige vytvorila skvelá partia.

Riga 31. mája (TASR) - Slovenskí hokejisti sledovali pondelkový zápas Olympijského výberu Ruska so Švédskom v hotelovej herni. Po záverečnom nájazde Rusa Vladimíra Tarasenka všetci vykríkli nadšením, práve tento premenený nájazd ich poslal do štvrťfinále.

"Boli to nervy až do konca. Ale sme veľmi radi, že to takto dopadlo. Počas zápasu Rusov so Švédmi akoby sa mi premietali skoro všetky zápasy, ktoré som dosiaľ odohral za slovenskú reprezentáciu. A môžem povedať, že postup do štvrťfinále považujem za svoj a náš najväčší úspech. Teší nás najmä to, že môžeme poslať domov našim divákom trošku radosti. Ešte sa to nekončí. Naopak. Ešte sa to pre nás len začína," povedal pre portál hockeyslovakia.sk Adam Jánošík.

Veľkú radosť mal aj ďalší obranca Martin Gernát: "Sme veľmi šťastní, že sa Rusom podarilo streliť dva góly, v závere udržať a remízu. Kričali sme ako malí chlapci. Je skvelý pocit byť súčasťou štvrťfinále, na ktoré sa pripravíme. V utorok však máme pred sebou ešte jeden zápas a ten by sme chceli zvládnuť."

Útočník Adam Liška zopakoval slová svojich spoluhráčov. Povedal tiež, že sa na šampionáte v Rige vytvorila skvelá partia. "Prajem si, aby sme zostali taký skvelý kolektív, ako sme teraz. Vtedy môžeme niečo dosiahnuť."