Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia MS v hokeji 2021

Kalvitis o šampionáte: Neuveriteľných 16 dní pre Lotyšsko

Na snímke lotyšskí diváci na štadióne Aréna Riga v prvý deň povolenia fanúšikov na zápasy pred zápasom základnej B-skupiny Nemecko - Lotyšsko na 84. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v lotyšskej Rige v utorok 1. júna 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Najviac ho potešil fakt, že sa počas šampionátu neobjavil ani jeden pozitívny test na prítomnosť koronavírusu.

Riga 6. júna (TASR) - Prezident Lotyšskej hokejovej federácie Aigars Kalvitis vyjadril veľkú spokojnosť s organizáciou MS. Najviac ho potešil fakt, že sa počas šampionátu neobjavil ani jeden pozitívny test na prítomnosť koronavírusu.

"Boli to veľmi úspešné dva týždne, nedovolili sme koronavírusu, aby sa dostal medzi nás, nemali sme na turnaji ani jediný pozitívny testy. Dosiahli sme svoj cieľ, tímy boli spokojné s podmienkami na ľade, ubytovaním i službami. Bolo to pre našu krajinu neuveriteľných 16 dní," uviedol lotyšský funkcionár na nedeľnej tlačovej konferencii.

Spolu s Kalvitisom sa pred novinárov posadil aj prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) René Fasel, ktorý sa vyjadril aj ku športovej stránke turnaja: "Vo finále budú hrať dva výborné tímy. Kanaďania pritom už boli jednou nohou na letisku. Ale dokázali sa vrátiť a hrať veľmi dobre. Ak sa im podarí stať sa majstrami sveta, bude to ďalšie prekvapenie."