Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia MS v hokeji 2021

Majstrovstvá sveta v hokeji odštartujú bez divákov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Dúfame, že by mohli prísť od štvrťfinále, uviedol Rene Fasel.

Bern 12. mája (TASR) - Hokejové majstrovstvá sveta v Rige odštartujú bez divákov na tribúnach. V stredu to uviedol prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) Rene Fasel.

V rozhovore pre švajčiarsku televíziu RTS povedal, že minimálne prvý týždeň sa bude hrať v Lotyšsku bez fanúšikov. Tí by sa však podľa Fasela mohli dostať na štadióny v priebehu turnaja, pravdepodobne vo vyraďovacej fáze. "Prekvapilo by ma, ak by tam boli počas prvého týždňa diváci. Dúfame, že by mohli prísť od štvrťfinále. Všetko závisí od vývoja pandémie koronavírusu a platných opatrení v Lotyšsku."

Fasel v rozhovore uviedol, že je presvedčený, že šampionát v Rige dopadne dobre: "Všetci sú pripravení." Turnaj by podľa RTS ma stáť IIHF približne 20 miliónov švajčiarskych frankov.

Organizátori deväť dní pred štartom šampionátu ešte nestihli dokončiť tréningovú halu Daugava. Podľa náhradného plánu by ju mohla zastúpiť hala automobilky Volvo, v ktorej sú k dispozícii dve ľadové plochy. Od hlavných arén Riga a Olympijského športového centra je však vzdialená 20 kilometrov, čo by značne narušilo zachovanie "bubliny".