Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia MS v hokeji 2021

V nominácii Kazachstanu na MS v Rige chýba Dawes

Na archívnej snímke dole kazašský útočník Nigel Dawes. Foto: TASR/AP

Kazaši odštartujú svoju púť na šampionáte 22. mája proti domácim Lotyšom.

Nur-Sultan 10. mája (TASR) - Tréner hokejistov Kazachstanu Jurij Michailis oznámil nomináciu hráčov na MS do Rigy. V kádri je plný počet 28 hráčov. Chýba v ňom útočník Nigel Dawes, útočník AK Bars Kazaň.

V tejto sezóne nazbieral Kanaďan s kazašským pasom 43 bodov v 47 zápasoch. "Čakali sme na neho až do posledného dňa. Mal skvelú sezónu. Ale Nigel z rodinných dôvodov nemohol prísť. Reprezentáciu neodmietol, ale teraz nemôže ísť s nami na MS," vysvetlil tréner Michailis pre portál ligasy.kz.

Kazaši odštartujú svoju púť na šampionáte 22. mája proti domácim Lotyšom. V B-skupine ešte nastúpia proti Kanade, USA, Fínsku, Nemecku Taliansku a Nórsku.



Nominácia Kazachstanu na MS do Rigy:

Brankári: Henrik Karlsson, Andrej Šutov, Nikita Bojarkin

Obrancovia: Darren Dietz, Alexej Makljuchov, Ivan Stepanenko, Jesse Blacker, Victor Svedberg, Jegor Šalapov, Samat Danijar, Valerij Orechov, Kirill Polochov

Útočníci: Roman Starčenko, Jevgenij Rymarev, Anton Sagadejev, Pavel Akolzin, Alexander Šin, Sajan Danijar, Alichan Asetov, Dmitrij Ševčenko, Nikita Michailis, Kirill Paňjukov, Dmitrij Gurkov, Curtis Valk, Kirill Savitskij, Arkadij Šestakov, Artem Petrov Liknikov