Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia MS v hokeji 2021

Rusi v Rige s kvartetom Zadorov, Zub, Gavrikov a Grigorenko

Nikita Zadorov, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Dvadsaťšesťročný Zadorov už reprezentoval svoju krajinu na MS 2019 na Slovensku, kde Rusi vybojovali bronz.

Moskva 12. mája (TASR) - Ruskú hokejovú reprezentáciu posilnia na MS v Rige obrancovia Nikita Zadorov z Chicaga a Arťom Zub z Ottawy. Tréner zbornej Valerij Bragin tak má istých už štyroch hráčov z NHL, účasť predtým prisľúbili aj zadák Vladislav Gavrikov a útočník Michail Grigorenko z Columbusu. Ich štart potvrdila na sociálnej sieti Ruská hokejová federácia.

Dvadsaťšesťročný Zadorov už reprezentoval svoju krajinu na MS 2019 na Slovensku, kde Rusi vybojovali bronz. V NHL hral v minulosti za Buffalo a Colorado, v tejto sezóne si v drese Chicaga pripísal v 55 zápasoch osem bodov za gól a sedem asistencií. O rok mladší Zub má za sebou premiérovú sezónu v zámorskej profilige, kam odišiel z Petrohradu. V 46 stretnutiach za Ottawu nazbieral 14 bodov (3+11). Olympijský víťaz z Pjongčangu 2018 sa chystá na štvrtý veľký turnaj a zatiaľ zakaždým si priviezol medailu, z MS 2017 a 2019 má bronz.

Rusi budú 24. mája súperom Slovákov v základnej A-skupine MS, v nej sa stretnú aj s Českom, Veľkou Britániou, Dánskom, Švajčiarskom, Švédskom a Bieloruskom.