Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia MS v hokeji 2021

Studenič v stredu trénoval: Na Helvétov som pripravený

Na snímke zľava Miloš Roman (Slovensko), Rušan Rafikov (Rusko), brankár Alexander Samonov (Rusko), Igor Ožiganov (Rusko) a Marián Studenič (Slovensko) v zápase základnej A-skupiny Slovensko - Rusko na 84. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v lotyšskej Rige v pondelok 24. mája 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Slováci majú v tabuľke po troch zápasoch plný počet bodov a napriek tomu, že so Švajčiarmi prehrali predchádzajúcich šesť zápasov, na Helvétov si veria.

Riga 26. mája (TASR) - Slovenský hokejista Marián Studenič pravdepodobne nastúpi na štvrtkový zápas na MS v Rige proti Švajčiarsku. Dvadsaťdvaročný útočník nedohral pondelkový duel proti Rusku, keď ho v tretej treine bolestivo zasiahol pukom do nohy obranca Vladislav Gavrikov.

Studenič v stredu popoludní trénoval a cítil sa dobre: "Bol som dnes na ľade, trochu to bolí, ale je to v poriadku. Na štvrtok som pripravený."

Slováci majú v tabuľke po troch zápasoch plný počet bodov a napriek tomu, že so Švajčiarmi prehrali predchádzajúcich šesť zápasov, na Helvétov si veria. "Neviem, koľkokrát sme s nimi prehrali, každý zápas je iný. Sústredíme sa na seba. Musíme si veriť, zdolali sme Rusov, nemôžeme o sebe pochybovať. Chceme podať rovnaký výkon ako v predchádzajúcom zápase," povedal Studenič.

Švajčiari v utorok podľahli Švédsku vysoko 0:7. Čo to môže urobiť v kabíne štvrtkového súpera Slovákov, si Studenič netrúfol odhadnúť: "Úprimne netuším, ako na to zareagujú. Môže to byť pre nich motivujúce, ale aj naopak. Uvidíme zajtra na ľade. Nám musí byť jedno, proti komu hráme, my musíme začať od seba. Verím, že sa pripravíme čo najlepšie."