Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia MS v hokeji 2021

USA posilnia na MS Labanc, Garland i Abdelkader

Na snímke útočník Sharks Kevin Labanc, archívne foto. Foto: TASR/AP

Američania sa v B-skupine MS stretnú postupne so šampiónmi z Bratislavy 2019 Fínmi, Kanaďanmi, Kazachmi, domácimi Lotyšmi, Nórmi, Nemcami a Talianmi.

Washington 12. mája (TASR) - Hokejová reprezentácia USA hlási prvé posily z NHL pre nadchádzajúce MS. Podľa zámorských médií môžu Američania počítať v Rige s obrancom Zacom Jonesom a útočníkmi Kevinom Rooneym, Colinom Blackwellom (všetci NY Rangers), Conorom Garlandom (Arizona Coyotes) a Kevinom Labancom (San Jose). K tímu sa pripoja aj dvaja veteráni, ktorí už v zámorskej profilige nehrajú, Justin Abdelkader a Brian Boyle.

Najzaujímavejšie meno je zo slovenského pohľadu Labanc. Krídelník San Jose Sharks je syn slovenských rodičov, ktorí žijú v USA od roku 1994. "Je pre mňa veľká česť, že budem môcť reprezentovať USA na svetovom šampionáte. Bude to úžasná skúsenosť," povedal pre Mercury News Labanc. Ten sa v americkom drese predstavil už pred ôsmimi rokmi na MS hráčov do 18 rokov v Soči.

Tridsaťšesťročný Boyle v tejto sezóne nehral nikde na klubovej úrovni, ale pred uzávierkou výmen v NHL poctivo trénoval a tri, štyri kluby prejavili záujem o jeho angažovanie. Napokon z toho nebolo nič, ale veterán chce napriek tomu pokračovať v kariére a je pripravený pomôcť národnému tímu v Lotyšsku. Podľa portálu TSN generálny manažér reprezentácie Chris Drury povolal do mužstva aj 34-ročného bývalého hráča Detroitu Abdelkadera, ktorý v tejto sezóne pomohol Zugu k zisku titulu vo švajčiarskej lige.

Američania sa v B-skupine MS stretnú postupne so šampiónmi z Bratislavy 2019 Fínmi, Kanaďanmi, Kazachmi, domácimi Lotyšmi, Nórmi, Nemcami a Talianmi.