Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia MS v hokeji 2021

V Rige uviedli do prevádzky tréningovú halu Daugava

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V stredu 12. mája navštívili halu inšpektori Štátneho hasičského a záchranného zboru (SFRS) a dospeli k záveru, že väčšinu nedostatkov požiarnej bezpečnosti, ktoré predtým zistili, stavbári odstránili.

Riga 15. mája (TASR) - Arénu Daugava, ktorá bude počas MS v hokeji v Rige slúžiť na tréningy tímov, uviedli v sobotu do prevádzky. Informovali o tom viaceré lotyšské médiá.

V stredu 12. mája navštívili halu inšpektori Štátneho hasičského a záchranného zboru (SFRS) a dospeli k záveru, že väčšinu nedostatkov požiarnej bezpečnosti, ktoré predtým zistili, stavbári odstránili. Nie však všetky, inšpektori SFRS preto navštívili halu aj v piatok. Pri opätovnej kontrole už konštatovali, že spĺňa všetky podmienky.

Kolaudácia Arény Daugava bola naplánovaná na 17. marca. Neskôr sa termín posunul na 30. apríla, avšak tieto termíny nebolo možné dodržať. Po dvoch presunoch mala byť hala uvedená do prevádzky 5. až 7. mája, aj tentoraz sa však odhalili nedostatky v prácach stavbárov. Riaditeľ športového oddelenia lotyšského ministerstva školstva a vedy Edgar Severs oznámil, že stavebná spoločnosť ARMS Group zaplatí pokutu za omeškanie pri výstavbe ľadovej haly v súlade s podmienkami predtým uzavretej dohody. Podľa správ, firma zaplatí za každý jeden deň omeškania až päťtisíc eur.