Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia MS v hokeji 2022

Tréner Ramsay: Teší ma, že sme našli cestu k výhre

Na snímke uprostred tréner slovenských hokejistov Craig Ramsay, jeho asistenti Ján Pardavý (vľavo) a Andrej Podkonický (vpravo) v úvodnom zápase slovenskej hokejovej reprezentácie v základnej A - skupine Francúzsko - Slovensko na 85. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Helsinkách v piatok 13. mája 2022. Zľava dole Juraj Slafkovský, Pavol Regenda, Šimon Nemec, Miloš Roman a kapitán Tomáš Tatar. Foto: TASR Martin Baumann

Gól Takáča padol po situácii, ako chceme hrať. Takýchto gólov musíme dávať viac, uviedol tréner Craig Ramsay.

Helsinki 13. mája (TASR) - Hoci nedal gól, opäť ukázal, že má pred sebou veľkú hokejovú budúcnosť. Juraj Slafkovský patril v prvom zápase Slovákov na MS v Helsinkách medzi najlepších hráčov na ľade a odrazilo sa to aj na dôvere trénerov. Na ľade strávil v piatkovom dueli s Francúzskom 20 minút a 56 sekúnd, najviac z celého tímu. Aj jeho zásluhou Slováci zvládli vstup do turnaja po triumfe 4:2.

Zverenci Craiga Ramsayho sa však na víťazstvo natrápili, ich súper odohral dobrý zápas. Tréner Slovákov na ich adresu nešetril chválou: "Vysoko nás napádali, bojovali, hrali brilantne. Nerobili sme však dobrú prácu pri ich forčekingu. Na tomto musíme popracovať."

Slováci viedli 2:0, Francúzi vyrovnali v druhej tretine na 2:2. Ďalšie dva góly však padli už len do siete Francúzska. "Na konci dňa máme tri body my a sme radi. Je to len začiatok, zajtra nás čaká ešte väčšia bitka. Je to hokej, raz je na koni jeden, raz druhý. Môže prísť okamih, keď dá súper góly, a hneď je iný zápas. Som rád, že Takáč dal ešte v druhej tretine gól na 3:2 a že sme dokázali vyhrať," povedal Slafkovský. Ku chybám, ktoré viedli k inkasovaným gólom, dodal: "Chyby sa stávajú, inak by nepadali góly. Aj oni robili chyby. Z čoho tie chyby pramenili, neviem, stáva sa to."

Bol to útok so Slafkovským, Pavlom Regendom a Milošom Romanom, ktorý dal dva góly Slovenska. "Mne sa hrá dobre s Palom, posunul som mu gólovú štafetu. Ale nesmieme zabudnúť na Miloša Romana, ktorý bojuje, s takým centrom je radosť hrať," povedal slovenský krídelník.

Prečitajte si aj: Slováci odštartovali majstrovstvá víťazstvom nad Francúzskom 4:2

Talentovaný útočník nezabudol ani na brankára Patrika Rybára, ktorý mal niekoľko dôležitých zákrokov: "Paťo je famózny už od olympiády. Zobral si staré betóny, asi preto mu to išlo."

Trénera Ramsayho potešil najviac fakt, že jeho zverenci našli cestu k víťazstvu: "Dobrým mužstvom môžete byť vtedy, keď vyhráte, aj keď sa vám nedarí. Čiže nevyhráte vždy preto, lebo ste lepší, ale preto, lebo nájdete cestu, ako vyhrať. Musíte sa k tomu prebojovať a toto bol jeden z tých zápasov. Gól Takáča padol po situácii, ako chceme hrať. Takýchto gólov musíme dávať viac. Nebude tu ani jeden ľahký zápas a my musíme byť pripravení na každú jednu minútu. Nemôžeme si robiť pauzy a uľahčovať si veci. Potrebujeme viac držať puk, aby sme ho toľko nenaháňali."


/vyslaný redaktor TASR/