Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia MS v hokeji 2022

Regenda po prehre s Fínskom: Máme na čom stavať

Bez Na snímke gólová radosť slovenských hokejistov, vpravo strelec gólu Šimon Nemec, uprostred Pavol Regenda a vľavo Martin Fehérváry v zápase A-skupiny Slovensko - Dánsko na 85. majstrovstv Foto: TASR Martin Baumann

Ramsayho zverenci plnili výborne pokyny a boli aj disciplinovaní.

Tampere 26. mája (TASR) - Ani v štrnástom zápase za sebou nezdolali slovenskí hokejisti Fínov na veľkom turnaji. Vo štvrtkovom štvrťfinále MS viedli 2:0, ale domáci "Suomi" otočili zápas vo svoj prospech na 4:2. Zverenci Craiga Ramsayho si však vybudovali rešpekt nielen v tomto dueli. Útočník Pavol Regenda verí, že Slováci budú čoskoro zbierať z MS kovy pravidelne.

Po góloch Adama Sýkoru a Regendu umlčali Slováci plnú Nokia arénu v Tampere. Fíni však nepanikárili, naďalej hrali svoj strojový hokej a zápas napokon otočili. "Ukázali sme v prvej tretine, že vieme hrať, ale musíme sa v budúcnosti vyvarovať chýb. Fíni to vedia potrestať. Ale môžeme s nimi hrať a je mi ľúto, že sme to nezvládli. Dostali na turnaji málo gólov, k nám sa priklonilo aj šťastie. Potom začali lepšie hrať, sú skúsení, majú niečo v sebe a bolo ťažké s nimi hrať. Ale nechali sme na ľade všetko. Je mi ľúto, že nejdeme ďalej," povedal po stretnutí Regenda.

Ramsayho zverenci plnili výborne pokyny a boli aj disciplinovaní. "Pripravili sme sa poriadne, toto isté hrali aj na ZOH. Plnili sme pokyny, ale potom sme neubránili ich hráčov v predbránkovom priestore. Ale to, čo nám prízvukoval tréner Ramsay, tak to sme plnili," dodal Regenda.

Štvrťfinále na svetovom šampionáte si Slováci zopakovali opäť po roku a Regenda verí, že to je prvý krok k úspešnejšiemu obdobiu: "Myslím si, že sme boli dobrá partia na to, že viacerí chalani nemohli prísť. Mali sme aj náročnejšiu prípravu. V predchádzajúcich zápasoch sme sa zohrali a hrali sme ako tím. Bol to dobrý turnaj z našej strany. Na to, ako sme boli mladí, super, máme na čom stavať. Máme mladú generáciu, tréneri vedia, čo robia, budujú tím do budúcnosti a verím, že my budeme teraz brať kovy častejšie."

Dvadsaťdvaročný krídelník nedávno podpísal kontrakt s Mladou Boleslavou v českej extralige, ale na MS zaznamenal 5 gólov a v kariére by sa mohol posunúť aj ďalej: "K tomu sa teraz nechcem vyjadrovať, to rieši môj agent. Čo bude v budúcnosti, sa uvidí, teraz chcem vypnúť od hokeja a oddýchnuť si."