Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia MS v hokeji 2022

Slováci sú pred Francúzmi opatrní, Gachulinec: Verím, že vyhráme

Na snímke sprava Juraj Slafkovský a brankár Adam Húska počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie pred piatkovým zápasom proti Francúzsku v základnej A-skupine na 85. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji vo štvrtok 12. mája 2022 v Helsinkách. Foto: TASR - Martin Baumann

O dôležitosti úvodu šampionátu hovoril hráčom aj tréner Craig Ramsay. A to aj preto, že na predchádzajúcom veľkom turnaji na ZOH v Pekingu jeho zverencom úvod nevyšiel.

Helsinki 12. mája (TASR) - Vstúpiť úspešne do prvého zápasu na MS bude pre slovenských hokejistov kľúčové. Proti jednému z outsiderov skupiny Francúzsku však čakajú ťažký zápas, o čom sa presvedčili už v príprave. Slováci odštartujú šampionát v Helsinkách v piatok o 15.20 SELČ chcú v ňom potvrdiť úlohu favorita.

O dôležitosti úvodu šampionátu hovoril hráčom aj tréner Craig Ramsay. A to aj preto, že na predchádzajúcom veľkom turnaji na ZOH v Pekingu jeho zverencom úvod nevyšiel. "Úvod bude dôležitý, ale to čo bolo na ZOH, je minulosť. A nikdy sa nepozerám dozadu. Máme tu nové mužstvo a niekoľko hráčov, ktorí na ZOH neboli. Takže pre nás je dôležité, aby sme sa sústredili na to, čo nás čaká," povedal Ramsay.

Hokejisti po hodinovom tréningu, v ktorom si nacvičovali najmä prechod do pásma a jednotlivé kombinácie, hromžili najmä na kvalitu ľadu. "Bolo to ako šmirgeľ," povedal útočník Róbert Lantoši a dodal: "Je to staršia hala a je to celkom zážitok."

Francúzov zdolali Slováci pred týždňom v Žiline na Kaufland Cupe 2:0, Lantoši pred piatkovým súbojom povedal: "Musíme plniť taktické veci celých 60 minút. Je tu menší ľad, na čo sa teším."

Na snímke slovenskí hokejisti zľava Kristián Pospíšil, Pavol Regenda, Alex Tamáši a Mário Lunter počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie pred piatkovým zápasom proti Francúzsku v základnej A-skupine na 85. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji vo štvrtok 12. mája 2022 v Helsinkách.
Foto: TASR - Martin Baumann


Krídelník elitnej formácie, ku ktorej patrí ešte Michal Krištof a Tomáš Tatar, si zatiaľ pochvaľuje ich spoluprácu. "Ja mám nejaké nápady, Tomáš a Michal tiež, takže sa aj takto dopĺňame mimo ľadu."

Pred tréningom hráči absolvovali jednotlivé fotenie, s kabínou sú spokojní. "Myslím si, že máme peknú a veľkú kabínu, ale s ľadom je to horšie. Ale všetci máme rovnaké podmienky a nemáme sa na čo vyhovárať," uviedol obranca Daniel Gachulinec.

Dvadsaťosemročný zadák trénoval v dvojici s Adamom Jánošíkom, ktorý v kádri na poslednú chvíľu nahradil zraneného Martina Gernáta. "Koľko priestoru dostanem, to sa uvidí. Ale budem sa snažiť hrať tak aby som mal čo najviac. Sezóna bola dlhá, ale na to sa nepozerám, telo musí fungovať. Sú to MS tam na nejakú únavu ani nemôžem myslieť. Musím dať zo seba všetko."

Gachulinec odohral aj zápas proti Francúzom v Žiline, o súperovi povedal: "Boli húževnatí, sú silní a vieme, čo očakávať. Dúfam, že zvíťazíme."