Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia MS v hokeji 2023

Cehlárik a Grman nastúpia proti Slovinsku

Na snímke slovenskí hokejisti zľava Michal Ivan, Peter Cehlárik a Mário Grman sa tešia po góle Matúša Sukeľa v zápase základnej B-skupiny Slovensko - Lotyšsko na 86. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v sobotu 13. mája 2023 v lotyšskej Rige. Foto: TASR - Martin Baumann

Návrat oboch hráčov do zostavy prinesie aj zmeny vo formáciách.

Riga 21. mája (TASR) - Peter Cehlárik a Mário Grman sú pripravení zasiahnuť do nedeľného zápasu B-skupiny MS proti Slovinsku (15.20 SELČ). Obaja si niekoľko dní liečili bolestivé zranenia, v šiestom zápase slovenských hokejistov v Rige sú už odhodlaní hrať. V zostave naopak nezostane miesto pre útočníkov Alexa Tamášiho a Martina Chromiaka.

Cehlárik s Grmanom absolvovali dopoludňajšie rozkorčuľovanie, na ľade bolo všetkých 25 hráčov. "Stále sú to zranenia, ktoré pretrvávajú, ale obaja hráči sú pripravení hrať," uviedol asistent trénera Ján Pardavý.

Návrat oboch hráčov do zostavy prinesie aj zmeny vo formáciách: "Spojíme Cehlárika, Hudáčka a Lantošiho, prvý útok bude v zložení Regenda, Hrivík a Pánik, ďalej Kudrna, Sukeľ a Kelemen a štvrtý bude hrať v zložení Okuliar, Čacho a Lunter. Mimo zostavy budú Tamáši a Chromiak."

Slováci musia proti Slovinsku zvíťaziť za tri body, ak chcú ešte pomýšľať na postup do vyraďovačky. V utorok ich ešte čaká duel s Nórskom. "Nechceme kalkulovať. Chceme vyhrať oba zápasy a potom sa môžeme pozerať na to, čo tabuľka ukáže," uzavrel Pardavý.