Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia MS v hokeji 2023

William Nylander napokon neposilní Švédov na MS

Na snímke dole švédsky útočník Toronta William Nylander oslavuje so striedačkou gól vo 4. zápase 2. kola semifinále play off Východnej konferencie hokejovej NHL Florida Panthers - Toronto Maple Leafs (1:2) v noci na 11. mája 2023. Foto: TASR - AP

William Nylander patrí medzí hlavných ofenzívnych ťahúňov Toronta, v uplynulej sezóne si vytvoril osobné maximá v profilige so 40 gólmi a 87 bodmi v 82 zápasoch základnej časti.

Riga/Tampere 21. mája (TASR) - William Nylander napokon neposilní švédsku hokejovú reprezentáciu na MS v Tampere a Rige. Útočník Toronta zdôvodnil svoj krok tým, že nechce obrať o miesto na súpiske iného hráča.

Podľa denníka Sportbladet sa mal Nylander po vypadnutí Maple Leafs v 2. kole play off NHL pripojiť k národnému mužstvu v Tampere, no napokon svoju účasť odriekol. Ako informovala televízia TSN, 27-ročný útočník nechcel vytlačiť zo švédskeho kádra iných hráčov, ktorí už boli v dejisku MS, medzi nimi aj svojho mladšieho brata Alexa, hráča Pittsburghu. Švédi figurovali pred nedeľnými zápasmi na 2. mieste tabuľky A-skupiny o bod za vedúcimi USA.

William Nylander patrí medzí hlavných ofenzívnych ťahúňov Toronta, v uplynulej sezóne si vytvoril osobné maximá v profilige so 40 gólmi a 87 bodmi v 82 zápasoch základnej časti. V 11 dueloch play off pridal 10 bodov (4+6).