Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia MS v hokeji 2024

Cenu najužitočnejšieho hráča MS získal švajčiarsky útočník Fiala

Švajčiarsky hokejista Kevin Fiala sa teší po strelení gólu v zápase A-skupiny Fínsko - Švajčiarsko na MS v ľadovom hokeji v Prahe v utorok 21. mája 2024. Foto: TASR/AP

Český brankár Lukáš Dostál, ktorý si na MS trikrát pripísal čisté konto, bol najlepší brankár turnaja a zároveň aj člen All Star tímu.

Praha 26. mája (TASR) - Švajčiarsky hokejový útočník Kevin Fiala sa stal najužitočnejším hráčom 87. MS v hokeji. S 13 kanadskými bodmi za 7 gólov a 6 asistencií bol najproduktívnejší hráč svojho tímu, ktorý doviedol k zisku strieborných medailí. V produktivite šampionátu bol druhý za Američanom Mattom Boldym (6+8), ktorý však odohral o jeden duel viac. Fiala sa ku švajčiarskemu tímu pripojil až pred tretím zápasom.

Vedenie "Helvétov" malo o Fialu záujem okamžite po vyradení jeho tímu Los Angeles Kings v 1. kole play off NHL. Dvadsaťsedemročný krídelník však prisľúbil príchod až po tom, ako jeho manželka Jessica porodí a všetko prebehne bez komplikácií. Stalo sa tak 12. mája, keď priviedla na svet dievčatko Masie-Mae.

Fiala sa stal zároveň aj najlepším útočníkom šampionátu podľa direktoriátu IIHF a dostal sa aj do najlepšej šestky podľa hlasovania akreditovaných novinárov. Český brankár Lukáš Dostál, ktorý si na MS trikrát pripísal čisté konto, bol najlepší brankár turnaja a zároveň aj člen All Star tímu. Najlepší na svojom poste bol aj švajčiarsky útočník Roman Josi, ktorý sa takisto dostal aj do najlepšej šestky. V nej figuroval aj švédsky obranca Erik Karlsson, najlepší strelec turnaja s deviatimi gólmi Kanaďan Dylan Cozens a český útočník Roman Červenka.



individuálne ocenenia 87. MS:


All-Star tím podľa médií:

brankár: Lukáš Dostál (ČR), obrancovia: Roman Josi (Švaj.), Erik Karlsson (Švéd.), útočníci: Kevin Fiala (Švaj.), Dylan Cozens (Kan.), Roman Červenka (ČR)

trojica najlepších na postoch podľa direktoriátu IIHF:

brankár: Lukáš Dostál (ČR), obranca: Roman Josi (Švaj.), útočník: Kevin Fiala (Švaj.)

najužitočnejší hráč (MVP): Kevin Fiala (Švaj.)