Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia MS vo futbale 2022

Brighton doprial Mac Allisterovi dvojtýždňové voľno

Josip Juranovič a Alexis Mac Allister v semifinále MS 2022 vo futbale Argentína - Chorvátsko v katarskom meste Lusail 13. decembra 2022. Foto: TASR/AP

V "starom" ešte odohrá Brighton dva zápasy Premier League - 26. decembra proti Southamptonu a na Silvestra proti Arsenalu.

Londýn 20. decembra (TASR) - Argentínsky futbalový reprezentant Alexis Mac Allister sa po zisku titulu na MS v Katare môže tešiť na dvojtýždňové voľno, ktoré mu umožnil čerpať jeho zamestnávateľ Brighton & Hove Albion.

"Sme na Alexisa veľmi hrdí. Bol jeden z najlepších hráčov turnaja. Máme obrovskú radosť z toho, že výraznou mierou prispel k zisku titulu pre Argentínu. Je dôležité, aby si užil oslavy a dobre si oddýchol v kruhu rodiny a priateľov. Mesiac bol vystavený veľkému tlaku a emóciám. Doprajeme mu voľno, šancu dostanú iní hráči," uviedol kouč Brightonu Roberto De Zerbi.

Brighton už v stredu nastúpi v osemfinále EFL Cupu proti Charltonu Athletic, 23-ročný argentínsky stredopoliar sa však pripojí k mužstvu až v novom roku. V "starom" ešte odohrá Brighton dva zápasy Premier League - 26. decembra proti Southamptonu a na Silvestra proti Arsenalu.