Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia MS vo futbale 2022

Emery sa bude rozprávať s Martinezom o kontroverzných oslavách

Zľava Argentínčan Enzo Fernandez, kapitán Argentíny Lionel Messi, brankár Argentíny Emiliano Martinez a Francúz Kylian Mbappe pózujú s individuálnymi oceneniami po finálovom zápase Argentína - Francúzsko na MS vo futbale v katarskom meste Lúsajl v nedeľu 18. decembra 2022. Foto: TASR/AP

Francúzska ministerka športu Amelie Oudea-Casterová v piatok povedala, že správanie Martineza bola škandalózne.

Londýn 24. decembra (TASR) - Tréner futbalistov Aston Villy sa bude rozprávať so svojim zverencom Emilianom Martinezom o kontroverzných oslavách po skončení MS vo futbale. Stane sa tak po tom, čo sa argentínsky brankár sa vráti do klubu. Unai Emery to uviedol britským novinárom.

Martinez predviedol vo finále MS kľúčové zákroky, keď v predĺžení vykryl pokus Randala Kolo Muaniho a potom v rozstrele chytil pokus Kingsleyho Comana. Argentína vďaka tomu zdolala Francúzsko. Po zisku zlatej rukavice pre najlepšieho brankára turnaja však urobil hrubé gesto a počas víťaznej prehliadky v Buenos Aires, držal v ruke maketu zakrytú fotografiou francúzskeho útočníka Kyliana Mbappeho. Ten vo finále strelil hetrik. "Keď máte veľké emócie, niekedy je ťažké ich ovládať. Budúci týždeň sa s ním porozprávam o nejakých oslavách. Sme na neho hrdí. Zvíťazil na majstrovstvách sveta so svojím národným tímom a je to úžasné. Vráti sa budúci týždeň. Chcem, aby si teraz oddýchol, pretože po veľkých emóciách a tvrdej práci musí mať pár dní voľna, aby si oddýchol a potom sa vráti k nám do práce," povedal Emery.

Francúzska ministerka športu Amelie Oudea-Casterová v piatok povedala, že správanie Martineza bola škandalózne. "Pripadá mi to žalostné. Bolo to vulgárne, nevhodné, naozaj nie vhodné na danú príležitosť. Bolo to skôr úbohé."