Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia MS vo futbale 2022

Finále sledovalo vo Francúzsku rekordných 24 miliónov ľudí

Argentínski futbalisti pózujú s trofejou po výhre vo finálovom zápase Argentína - Francúzsko na MS vo futbale v katarskom meste Lúsajl v nedeľu 18. decembra 2022. Foto: TASR/AP

Francúzi neobhájili titul majstrov sveta, keď v nedeľu podľahli Argentíne 2:4 v rozstrele, po predĺžení bol stav nerozhodný 3:3.

Lusail 19. decembra (TASR) - Finále futbalových MS v Katare sledovalo pri televíznych obrazovkách vo Francúzsku takmer 24 miliónov ľudí. Podľa francúzskej televíznej stanice TF1 je to historický národný rekord. Podiel na trhu predstavoval počas zápasu 81 percent, informovala agentúra DPA.

Podľa francúzskych médií rozhodujúci moment finále, keď "Les Bleus" prehrali v jedenástkovom rozstrele, videlo v krajine 29,39 milióna televíznych divákov. Francúzi neobhájili titul majstrov sveta, keď v nedeľu podľahli Argentíne 2:4 v rozstrele, po predĺžení bol stav nerozhodný 3:3.

Celosvetové televízne štatistiky zatiaľ nie sú k dispozícii. Podľa oficiálnych dát Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) sledovalo zápasy predchádzajúcich MS 2018 v Rusku na celom svete 3,575 miliardy ľudí, finále v Moskve medzi Francúzskom a Chorvátskom (4:2) videlo v televízii 1,12 miliardy divákov. Podľa priebežných informácií by šampionát v Katare mal tieto čísla prekonať, uviedli Sporting News.