Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia MS vo futbale 2022

Martineza vítali v rodnom meste desaťtisíce ľudí

Brankár Emiliano Martinez v akcii. Foto: TASR/AP

Po úspechu vo finále Copa America 2021 proti Brazílii a následnom triumfe Argentíny na MS v Katare, si vybudoval povesť špecialistu na kopy zo značky 11 m.

Mar de Plata 23. decembra (TASR) - Argentínskeho futbalového brankára Emiliana Martineza privítal v jeho rodnom meste Mar de Plata približne stotisícový dav. Najlepší brankár svetového šampionátu v Katare sa vo štvrtok ukázal so svojou trofejou na pláži v letovisku, ktoré sa nachádza približne 400 kilometrov južne od hlavného mesta Buenos Aires.

Martinez povedal, že trofej nie je iba jeho, ale je aj pre všetky deti a malých brankárov, ktorí snívajú o tom, že raz dosiahnu triumf s Argentínou na MS. "Je to krásna vec, že brankár dostane takéto uznanie," povedal Martinez, ktorý v sedemnástich rokoch odišiel z Argentíny do Arsenalu Londýn. Po úspechu vo finále Copa America 2021 proti Brazílii a následnom triumfe Argentíny na MS v Katare, si vybudoval povesť špecialistu na kopy zo značky 11 m. "V tom som silný a viem, že ma ľudia rešpektujú, pretože mi to povedali aj súperi."