Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia MS vo futbale 2022

Messi odohral proti Austrálii zápas s číslom 1000

Na snímke argentínsky útočník Lionel Messi oslavuje úvodný gól v osemfinále MS vo futbale Argentína - Austrália v katarskom Al Rajáne 3. decembra 2022. Foto: TASR/AP

Sobotňajší zápas bol pre Messiho 23. v poradí na svetových šampionátoch. Vyrovnal v tejto štatistike Taliana Paola Maldiniho.

Al Raján 3. decembra (TASR) - Argentínsky futbalista Lionel Messi sa zaradil medzi hráčov, ktorí majú na svojom konte aspoň 1000 oficiálnych duelov. Métu dosiahol v sobotňajšom osemfinálovom stretnutí MS v Katare proti Austrálii.

Messi absolvoval svoj debut medzi profesionálmi 16. októbra 2004, keď prišiel ako striedajúci hráč na trávnik v drese FC Barcelona v derby proti Espanyolu. Za katalánsky veľkoklub odohral 778 zápasov, v drese Parížu St. Germain pridal 53. Zvyšných 169 duelov si pripísal pri plnení reprezentačných povinností.

Sobotňajší zápas bol pre Messiho 23. v poradí na svetových šampionátoch. Vyrovnal v tejto štatistike Taliana Paola Maldiniho. Rekordérom je s 25 štartmi Nemec Lothar Matthäus, Messi ho však môže prekonať na číslo 26, ak sa Argentína v Katare prebojuje do záverečného víkendu. Informovala agentúra dpa.