Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia MS vo futbale 2022

Pápež František sa potešil z víťazstva Argentíny na MS vo futbale

Na snímke pápež František. Foto: TASR/AP

Samozrejme, že sme o tom s pápežom hovorili. Všetci sme veľmi spokojní s víťazstvom vo finále majstrovstiev sveta, povedal Sandri pre taliansku tlačovú agentúru ANSA.

Rím 20. decembra (TASR) - Pápež František vyjadril radosť po tom, ako jeho rodná krajina Argentína získala v nedeľu tretí titul majstrov sveta vo futbale. Oznámil to v pondelok argentínsky kardinál Leonardo Sandri. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

"Samozrejme, že sme o tom s pápežom hovorili. Všetci sme veľmi spokojní s víťazstvom vo finále majstrovstiev sveta," povedal Sandri pre taliansku tlačovú agentúru ANSA. Víťazstvo Argentíny označil za "ohromný výsledok" pre národný tím.

František, vlastným menom Jorge Mario Bergoglio, sa narodil 17. decembra 1936 v argentínskom Buenos Aires a je fanúšikom argentínskeho prvoligového tímu Atlético San Lorenzo de Almagro, pripomína DPA.

Pápež pred začiatkom futbalových majstrovstiev sveta v Katare vyjadril očakávanie, že tieto majstrovstvá budú príležitosťou na dialóg a bratstvo medzi rôznymi kultúrami a budú podporovať solidaritu a mier medzi krajinami, napísal server Vatican News.

Reprezentácia Argentíny v nedeľňajšom finále zdolala Francúzsko po jedenástkovom rozstrele (3:3 pp, 4:2 na strely z 11 m). Získala tým svoj tretí titul majstra sveta po triumfoch v rokoch 1978 a 1986. Majstrovstvá sveta sa konali v Katare od 20. novembra do 18. decembra tohto roka.