Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia MS vo futbale 2022

Za bisht milión dolárov: Ománsky poslanec chce kúpiť dar pre Messiho

Kapitán Argentíny Lionel Messi, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Bisht je symbolom vznešenosti a múdrosti: Ománsky poslanec p

Maskat 24. decembra (TASR) - Ománsky poslanec Ahmed Al-Barwani ponúkol argentínskemu futbalistovi Lionelovi Messimu milión dolárov za bisht, ktorý dostal po skončení finálového duelu na MS v Katare. Tradičné arabské oblečenie mu dal katarský emir Tamim bin Hamad Al Thani tesne predtým, ako si Argentínčan v pozícii kapitána tímu prevzal zlatú trofej za triumf nad Francúzskom po 11 m rozstrele.

Messiho vyhlásili za najlepšieho hráča finálového zápasu a aj celého turnaja. Argentína vyhrala svetový šampionát po prvý raz od roku 1986. "V mene sultanátu Omán vám blahoželám k víťazstvu na majstrovstvách sveta. Arabský bisht je symbolom vznešenosti a múdrosti. Ponúkam vám za neho milión dolárov," napísal Al-Barwani na Twitteri.

Neskôr pre portál thenationalnews.com uviedol, že je ochotný o konečnej sume vyjednávať a dodal, že ak získa bisht, bude "vystavený na pripomenutie si tohto momentu hrdosti. Bol som na štadióne a sledoval som naživo moment, keď katarský emir odovzdal Messimu bisht. Tento moment ukázal svetu, že sme tu a toto je naša kultúra."