Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia MS vo futbale 2022

Víťaz finálového zápasu v Katare získa takmer 40 miliónov eur

Na archívnej snímke ohňostroj pred štvrťfinálovým zápasom Chorvátsko - Brazília na MS v katarskom meste Al-Rajján v piatok 9. decembra 2022. Foto: TASR/AP

Podľa francúzskeho portálu L’Equipe by si futbalisti "Les Bleus" za triumf vo finále individuálne pripísali na účet čiastku vo výške 554 000 eur.

Dauha 18. decembra (TASR) - Víťaz finálového stretnutia MS v Katare medzi Francúzskom a Argentínou, ktoré sa hralo v nedeľu o 16.00 SEČ na štadióne v Lusaile, získa takmer 40 miliónov eur. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) rozdá z peňažného fondu zúčastneným krajinám viac ako 400 miliónov eur, pričom všetky tímy dostanú viac ako osem miliónov.

Agentúra AP informovala, že zdolaný tím z finálovej dvojice získa finančnú odmenu vo výške približne 28 miliónov eur. Tretie Chorvátsko dostane 25 miliónov eur a štvrté Maroko 23. Na predchádzajúcich MS 2018 v Rusku získalo víťazné Francúzsko o štyri milióny eur menej (36 mil.).

Finančnú odmenu nadobudnú futbalové zväzy všetkých zúčastnených krajín, ktoré následne značnú časť rozdelia medzi svojich hráčov. Podľa francúzskeho portálu L’Equipe by si futbalisti "Les Bleus" za triumf vo finále individuálne pripísali na účet čiastku vo výške 554.000 eur. FIFA zaznamenala za štyri roky spojené s organizáciou MS v Katare príjmy väčšie ako sedem miliárd eur, pričom väčšina z nich pochádzala z vysielania a sponzorských zmlúv.