Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia

Aliancia: Západ a Európa sa musia postaviť voči vojenskej agresii

Na archívnej snímke László Sólymos. Foto: TASR - Dano Veselský

Šialený vodca imperialistického Ruska chce celú Ukrajinu, kde zomierajú nevinní ľudia, povedal Sólymos.

Bratislava 24. februára (TASR) - Západ a Európa musia byť jednotní, musia sa rázne postaviť voči vojenskej agresii. Krok ruského prezidenta Vladimira Putina sa nedá ospravedlniť a dostatočným spôsobom odsúdiť. Uviedol to predseda republikovej rady mimoparlamentnej strany Aliancia László Sólymos.

Opisuje, že Putin svojich vojakov poslal na celé územie suverénneho štátu, za východnými hranicami Slovenska padajú bomby, znejú sirény, v prístavoch sa vyloďujú ruskí vojaci. "Šialený vodca imperialistického Ruska chce celú Ukrajinu, kde zomierajú nevinní ľudia," povedal Sólymos.

Mimoparlamentné Maďarské fórum odsudzuje agresiu Ruska voči Ukrajine. Podľa predsedu Maďarského fóra Zsolta Simona je vojna de facto na východnej hranici Slovenska. "Je smutné, že k tomuto stavu prispeli aj politici, ktorí svojou rétorikou a konaním v minulosti prejavovali takú veľkú náklonnosť voči Rusku a tým podkopávali jednotu Európskej únie, ako aj našu jednoznačnú orientáciu," povedal Simon. Dodáva, že Maďarské fórum podporuje členstvo Slovenska v EÚ a NATO. Vyzýva na jednotný postoj s našimi spojencami. Zároveň odsudzuje prejavy extrémizmu a vyvolávania nenávisti.

Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok oznámil, že rozhodol o uskutočnení špeciálnej vojenskej operácie vo východnej časti Ukrajiny.