Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia

Americký minister obrany Austin podstúpil lekársky zákrok

Lloyd Austin. Foto: TASR/AP

Biely dom a Kongres USA sa však vtedy o zdravotných problémoch šéfa Pentagónu dozvedeli až o niekoľko dní neskôr, za čo Austin čelil kritike.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Washington 25. mája (TASR) - Americký minister obrany Lloyd Austin podstúpil lekársky zákrok vo vojenskej nemocnici Waltera Reeda vo Washingtone a vrátil sa k vykonávaniu svojich povinností. Uviedol to v noci na sobotu hovorca Pentagónu Pat Ryder, píše TASR s odvolaním na agentúru AP.

V čase zdravotnej indispozície bola úlohami šéfa Pentagónu približne na dve a pol hodiny poverená jeho námestníčka Kathleen Hicksonová.

Zákrok týkajúci sa problémov s močovým mechúrom prebehol úspešne a "nesúvisí s diagnózou rakoviny prostaty ani nemá žiadny vplyv na priaznivú prognózu vyliečenia", povedal Ryder. Dodal, že Austin sa po zákroku vrátil domov a v jeho pracovnom programe nenastali žiadny zmeny. Biely dom a Kongres USA boli o zákroku informovaní, poznamenal Pentagón.

Austinovi (70) vlani v decembri diagnostikovali skoré štádium rakoviny prostaty. Po menšej operácii vykonanej v decembri sa najprv vrátil domov, no začiatkom januára ho pre komplikácie prijali do vojenskej nemocnice Waltera Reeda.

Biely dom a Kongres USA sa však vtedy o zdravotných problémoch šéfa Pentagónu dozvedeli až o niekoľko dní neskôr, za čo Austin čelil kritike. Pentagón odvtedy pravidelne poskytuje informácie o jeho zdravotnom stave.

Austin sa má na konci mája stretnúť so svojím čínskym kolegom Tung Ťünom na bezpečnostnom fóre v Singapure, oznámilo v piatok americké ministerstvo obrany. Budúci týždeň odcestuje do Kambodže na rokovanie ministrov obrany Združenia krajín juhovýchodnej Ázie (ASEAN), pripomína agentúra AFP.