Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia

Bánovská nemocnica zaplnila kapacity pre covidových pacientov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Naše kapacity sú naplnené, máme problém prijímať ďalších pacientov, uviedla riaditeľka nemocnice Mina Bobocká.

Bánovce nad Bebravou 8. marca (TASR) - Nemocnica v Bánovciach nad Bebravou má už niekoľko týždňov svoje kapacity pre pacientov s COVID-19 naplnené takmer na maximum. Prostredníctvom viacerých organizačných opatrení však situáciu zvláda. TASR o tom v pondelok informovala hovorkyňa nemocnice Martina Pavliková.

"Aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť 16 pacientom s novým koronavírusom, dvaja ďalší sú suspektní. Naše kapacity sú naplnené, máme problém prijímať ďalších pacientov," uviedla riaditeľka nemocnice Mina Bobocká. Z radov zamestnancov má ešte nový koronavírus 13 ľudí, dvaja pracovníci sú momentálne v karanténe. Z karantény sa vrátili viacerí nosní lekári a sestry.

"Za minulý týždeň nemocnica vykonala 281 RT-PCR testov, z nich až 76 bolo pozitívnych. Z 803 antigénových testov bolo pozitívnych 13," priblížila aktuálne čísla riaditeľka nemocnice.

Okrem bezplatného antigénového testovania je pre samoplatcov v bánovskom mobilnom odberovom mieste dostupný aj nový druh antigénového testu v podobe výteru z prednej časti nosa alebo RT-PCR test zo slín, kde pri pozitívnom výsledku testovaný dostane aj informáciu, či má britskú mutáciu nového koronavírusu.

V zmysle protipandemických opatrení v nemocnici stále platí zákaz návštev a vykonávajú tam len urgentné operačné zákroky.