Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia

Chrípka je už zrejme na ústupe, chorých každým týždňom ubúda

Ilustračná foto Foto: TASR - Dano Veselský

V BBSK sa v absolútnych číslach vyskytlo 1073 prípadov ARO, čo predstavuje chorobnosť 356 prípadov na 100.000 obyvateľov.

Banská Bystrica 9. apríla (TASR) – Chrípka je už zrejme na ústupe, o čom svedčí znižujúci sa výskyt chorobnosti v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK), a to nielen v uplynulých, ale aj v tomto týždni. Konštatovala to vo štvrtok hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici Mária Tolnayová.

"V medzitýždňovom porovnaní výskyt akútnych respiračných ochorení (ARO) klesol takmer o 30 percent, u chrípky a jej podobných ochorení (CHPO) o viac než desať percent. Aj porovnanie s rovnakým obdobím minulého roka je optimistickejšie. Ich výskyt sa priblížil k vlaňajším, pomerne nízkym hodnotám," dodala Tolnayová.

V BBSK sa v absolútnych číslach vyskytlo 1073 prípadov ARO, čo predstavuje chorobnosť 356 prípadov na 100.000 obyvateľov. Najviac ich je v okresoch Zvolen, Žarnovica, Veľký Krtíš a Rimavská Sobota.

Chrípka potrápila 55 ľudí, čo je pri prepočítanej chorobnosti 18 prípadov na 100.000 občanov kraja, najmä v okresoch Poltár a Zvolen.