Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

Boje severozápadne od Kyjeva pokračujú

Dym stúpa k oblohe z cintorína v meste Vasylkiv, ktoré sa nachádza juhozápadne od Kyjeva počas 17. dňa ruskej invázie na Ukrajine v sobotu 12. marca 2022. Foto: TASR/AP

Ruská armáda zjavne preskupuje svoje sily, možno na novú ofenzívu, ktorá by sa mohla o niekoľko dní zamerať na hlavné mesto Kyjev, uviedlo v piatok britské ministerstvo obrany.

Kyjev 12. marca (TASR) - Severozápadne od Kyjeva v sobotu pokračovali boje a väčšina ruských pozemných síl sa nachádza 25 kilometrov od centra ukrajinskej metropoly, pričom niekoľko ďalších miest je obkľúčených a ostreľovaných. S odvolaním sa na britské ministerstvo obrany o tom informovala agentúra Reuters.

Vo väčšine ukrajinských miest sa v sobotu ráno rozozvučali sirény oznamujúce nálet a vyzývajúce ľudí, aby si vyhľadali úkryt, informovali miestne médiá po tom, čo ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj povedal, že jeho krajina dosiahla strategický zlomový bod vo vojne s Ruskom.

Ruská armáda zjavne preskupuje svoje sily, možno na novú ofenzívu, ktorá by sa mohla o niekoľko dní zamerať na hlavné mesto Kyjev, uviedlo v piatok britské ministerstvo obrany. V sobotňajšej aktualizácii uviedlo, že boje severozápadne od hlavného mesta pokračujú a mestá Charkov, Černihiv, Sumy a Mariupol zostávajú obkľúčené a sú naďalej ostreľované ruskou armádou.