Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Bojnický mestský úrad prejde rekonštrukciou

Bojnický zámok Foto: TASR/Pavol Remiáš

Práce budú pozostávať z rekonštrukcie obvodového plášťa objektu, vykurovania, výmeny osvetlenia za energeticky úspornejšie ako aj inštalácie fotovoltaických panelov.

Bojnice 3. augusta (TASR) - Budova Mestského úradu v Bojniciach prejde rekonštrukciou. Stavebnými prácami sleduje radnica zníženie energetickej náročnosti objektu, dotknú sa exteriéru i interiéru budovy. Financovať ich bude z operačného programu Kvalita životného prostredia.

"Práce budú pozostávať z rekonštrukcie obvodového plášťa objektu, vykurovania, výmeny osvetlenia za energeticky úspornejšie ako aj inštalácie fotovoltaických panelov," spresnilo mesto vo vestníku verejného obstarávania s tým, že projekt počíta i s výmenou okien a otvorov zasklených stien.

"Cieľom rekonštrukčných prác je úprava objektu so zámerom znížiť jeho energetickú náročnosť, ktorá je z pohľadu dnešných požiadaviek na energetickú hospodárnosť budov značná," skonštatovala bojnická samospráva.

Mesto už cez verejnú súťaž vybralo dodávateľa prác, ktorý rekonštrukciu zabezpečí za 165.455,95 eura bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Radnica pôvodne počítala s nákladmi vo výške 179.117,02 eura bez DPH. Zmluvu o diele s bojnickou spoločnosťou Globál podpísala ešte koncom júna. Stavebné práce by mala uskutočniť do šiestich mesiacov od odovzdania staveniska.