Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia

CNN suspendovala novinára Chrisa Cuoma za pomoc bratovi

Na archívnej snímke sídlo CNN v Atlante. Foto: TASR/AP

CNN reagovala na dokumenty, ktoré v pondelok zverejnila generálna prokuratúra v štáte New York.

New York 1. decembra (TASR) - Spravodajská televízia CNN v utorok na neurčito suspendovala moderátora Chrisa Cuoma za to, že poskytol neprípustnú pomoc svojmu bratovi, bývalému guvernérovi štátu New York Andrewovi Cuomovi, ktorý v auguste odstúpil pre obvinenia zo sexuálneho obťažovania. Informovala o tom v stredu agentúra AP.

CNN reagovala na dokumenty, ktoré v pondelok zverejnila generálna prokuratúra v štáte New York. Tieto dokumenty podľa hovorcu CNN potvrdzujú väčšiu mieru účasti Chrisa Cuoma, než bolo stanici predtým známe.

"Na základe toho Chrisovi na neurčito pozastavujeme činnosť a záležitosť ďalej prehodnocujeme," povedal hovorca.

Moderátor Chris Cuomo podľa AP naliehal na rôzne zdroje vrátane novinárov, aby mu poskytli informácie o osobách, ktoré jeho brata Andrewa obviňujú. Tieto informácie poskytoval kancelárii guvernéra, svojho brata. Takisto vyvíjal úsilie, aby upravili svoje reakcie na obvinenia.

Potvrdzuje to e-mailová komunikácia a prepis jeho výpovede pred vyšetrovateľmi, ktorí pracovali pre newyorskú prokurátorku Letitiu Jamesovú. Vyšetrovanie vedené Jamesovou dospelo k záveru, že Andrew Cuomo sexuálne obťažoval 11 súčasných i bývalých štátnych zamestnankýň.

Chris Cuomo predtým uviedol, že so svojím bratom hovoril a poskytoval mu poradenstvo. Pondelkové dokumenty však priniesli ďalšie podrobnosti o tom, čo presne robil.

Jamesová závery vyšetrovania oznámila 10. augusta. Bývalý guvernér Andrew Cuomo následne oznámil, že po viac ako desiatich rokoch odstupuje z funkcie.

Ak by nepodal demisiu, hrozilo by mu podanie ústavnej žaloby, tzv. impeachmentu, v rámci ktorého by mohol byť z funkcie odvolaný.