Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Do Rumunska prišlo takmer 71.000 Ukrajincov; väčšina však len prešla

Na snímke muž rozdáva balíčky s jedlom utečencom, ktorí utiekli pred konfliktom zo susednej Ukrajiny na rumunsko-ukrajinskej hranici, v meste Siret v Rumunsku, 27. februára 2022. Foto: TASR/AP

Reuters približuje, že občianski aktivisti z organizácie Code for Romania zriadili na internete platformu informujúcu o dostupnej pomoci a dobrovoľníkoch, ktorú sprístupnili úradom.

Bukurešť 28. februára (TASR) - Do Rumunska prišlo od začiatku ruskej invázie takmer 71.000 Ukrajincov. Viac ako polovica z nich pokračovala v ceste a z tejto krajiny už odišla ďalej do Bulharska či Maďarska. Uviedol to v pondelok hovorca rumunskej vlády Dan Carbunaru, ktorého citovala agentúra Reuters.

Hovorca tiež povedal, že rumunská vláda pripravila zásielku humanitárnej pomoci pre Ukrajinu pozostávajúcu z darov od občianskych aktivistov vrátane liekov, rôznych hygienických potrieb, potravín, vody, zimného oblečenia a prikrývok.

Reuters v tejto súvislosti približuje, že občianski aktivisti z organizácie Code for Romania zriadili na internete platformu informujúcu o dostupnej pomoci a dobrovoľníkoch, ktorú sprístupnili úradom.