Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia

Do Týždňa dobrovoľníctva 2020 sa tento rok zapojilo 2778 účastníkov

Ilustračné foto. Foto: EASYFOTO TASR - Jozef Poliak

Týždeň dobrovoľníctva 2020 podporilo aj Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR a organizácia Iuventa – Slovenský inštitút mládeže.

Bratislava 23. septembra (TASR) – Do Týždňa dobrovoľníctva 2020 sa napriek obmedzeniam spojeným s pandémiou COVID-19 zapojilo celkovo 2778 účastníkov. Pomáhali napríklad s balením zdravotníckeho materiálu, prípravou propagačných materiálov, zveľaďovaním vonkajších priestorov, opravou hradov či výrobou vzdelávacích materiálov. TASR o tom informoval Michal Miškovec z Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií.

„Sme nadšení, že tradícia Týždňa dobrovoľníctva sa každý rok na Slovensku upevňuje, čo sa odráža aj na počte záujemcov, ktorý v predchádzajúcich rokoch výrazne narastal. O to viac sme radi, že sme napokon mohli Týždeň dobrovoľníctva zorganizovať aj v tomto neľahkom roku poznačenom pandémiou, keď boli aktivity aj kapacity obmedzené. Opäť sa ale ukázalo, že solidarita Slovákom nie je cudzia a chuť nezištne pomáhať je úprimná a veľká,“ uviedla koordinátorka Týždňa dobrovoľníctva Dominika Hradiská z Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií.

Účastníci akcie venovali celkovo takmer 7610 hodín svojho času, čo pri prepočte na ekonomickú hodnotu práce predstavuje podľa koordinátorov približne 35 000 eur. Súčasťou Týždňa dobrovoľníctva 2020 bolo taktiež podujatie Naše Mesto, ktoré prebiehalo vo všetkých krajoch Slovenska. Zapojilo sa doň ďalších 3566 účastníkov.

Týždeň dobrovoľníctva 2020 podporilo aj Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR a organizácia Iuventa – Slovenský inštitút mládeže.