Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia

Enviropolícia obviňovala na juhu a východe SR za nelegálne skládky

Na snímke nelegálna skládka. Foto: FB: Polícia Slovenskej republiky

V okrese Komárno polícia obvinila za vytvorenie skládky sedem ľudí, a to z prečinu neoprávneného nakladania s odpadmi spáchaného formou spolupáchateľstva.

Bratislava 14. februára (TASR) - Enviropolícia obvinila celkom osem osôb za nelegálne skládky na juhu aj východe Slovenska. V prípade preukázania viny im hrozí až dvojročný trest. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

V okrese Komárno polícia obvinila za vytvorenie skládky sedem ľudí, a to z prečinu neoprávneného nakladania s odpadmi spáchaného formou spolupáchateľstva. Ide o štyri ženy a troch mužov z obce Marcelová. Podľa polície mali od roku 2018 do februára 2022 postupne uložiť odpad v objeme viac ako 109 kubických metrov na viacerých pozemkoch v Marcelovej, ktoré patrili rôznym fyzickým osobám a aj samotnej obci.

"Mali tak v rozpore s príslušnými právnymi predpismi ukladať odpad na mieste na to neurčenom a vytvoriť nelegálnu skládku zmesového komunálneho odpadu a drobného stavebného odpadu,"
priblížila polícia. Rozsah ich protiprávneho konania vyčíslili na vyše 12.300 eur.

Košická polícia tiež obvinila muža z obce Trhovište v Michalovciach, ktorý vytvoril tri nelegálne skládky. "V máji a júni minulého roka mal priviezť opakovane niekoľkokrát pomocou nákladného vozidla zmesový komunálny odpad a opotrebované pneumatiky na pozemky v obci Novosad, okres Trebišov. Takto mal v rozpore so zákonom o odpadoch vytvoriť tri skládky odpadu s celkovým objemom 80,6 kubického metra a váhou skoro 44 ton," ozrejmila polícia. Rozsah zisteného protiprávneho konania polícia vyčíslila na 6200 eur.