Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia

Európske dni archeológie predstavia zaujímavé lokality v okolí Zobora

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

Prvou zastávkou bude zaniknutý Zoborský kláštor. Komentovaná prechádzka bude ďalej pokračovať na hradisko z neskorej doby bronzovej na Zobore a na hrádok a mohylník v Nitrianskych Hrnčiarovciach.

Nitra 13. júna (TASR) - Zaujímavé archeologické lokality v Nitre a blízkom okolí predstaví komentovaná prehliadka s názvom Potulky zaniknutou krajinou Zoborských vrchov. Záujemcovia sa na ňu môžu vybrať s archeológom Petrom Bistákom 16. júna o 10.00 h. od Špecializovanej nemocnice sv. Svorada.

Prvou zastávkou bude zaniknutý Zoborský kláštor. Komentovaná prechádzka bude ďalej pokračovať na hradisko z neskorej doby bronzovej na Zobore a na hrádok a mohylník v Nitrianskych Hrnčiarovciach. "Účastníci sa dozvedia najnovšie informácie o archeologických pamiatkach, diaľkovom prieskume zeme a o zaniknutej krajine Zoborských vrchov," uviedli organizátori z Pamiatkového úradu SR, Turistického informačného centra Nitra a občianskeho združenia Zobor.

Ako pripomenuli, prehliadka archeologických lokalít v okolí Zobora je súčasťou tohtoročného programu Európskych dní archeológie, ku ktorým sa pripájajú aj ďalšie inštitúcie na Slovensku.