Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia

G. Matečná verí, že SNS urobila všetko pre to, aby presvedčila voličov

Na snímke Gabriela Matečná (SNS) počas 57. schôdze NR SR v Bratislave 21. januára 2020. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Ak by pre SNS opätovne ostali brány parlamentu zatvorené, exministerka si myslí, že by vedenie strany malo vyvodiť zodpovednosť.

Bratislava 30. septembra (TASR) - Slovenská národná strana (SNS) verí, že sa po sobotňajších voľbách vráti do Národnej rady SR. "Urobili sme pre to maximum," uviedla ešte pred ukončením hlasovania bývalá ministerka pôdohospodárstva a súčasná šestnástka na kandidátke strany Gabriela Matečná. Ak by pre SNS opätovne ostali brány parlamentu zatvorené, exministerka si myslí, že by vedenie strany malo vyvodiť zodpovednosť.

"Pocity sú plné očakávaní," priznala Matečná pred novinármi. Výsledok nechce tipovať, dôležité je podľa nej prekročiť päťpercentnú hranicu. Nechce si zároveň pripustiť, že by SNS v parlamente chýbala už druhé volebné obdobie za sebou. "Ak by to tak bolo, tí, ktorí vedú stranu, by mali vyvodiť konzekvencie. Ale verím, že k takému niečomu nedôjde," povedala.

Predseda strany Andrej Danko sa objavil v centrále SNS na Šafárikovom námestí v Bratislave krátko pred 22.00 h.

V sobotňajších parlamentných voľbách kandidovalo 24 politických strán a hnutí a jedna koalícia. V ére samostatného Slovenska to boli deviate voľby do Národnej rady SR.