Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Grécko zaznamenalo rekorných 262 nových prípadov nákazy koronavírusom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Z aktuálneho nárastu prípadov obviňujú tamojšie úrady nedodržiavanie nariadení rozstupov medzi ľuďmi v reštauráciách, baroch či na verejných zhromaždeniach.

Atény 12. augusta (TASR) - Grécko zaznamenalo za posledných 24 hodín rekordných 262 nových prípadov nákazy koronavírusom. Od začiatku pandémie je to v Grécku vôbec najvyšší denný nárast nakazených, informovala v stredu agentúra AFP.

V súvislosti s novým druhom koronavíuru zomreli za tento čas zároveň aj ďalší dvaja ľudia, čím sa celkový počet obetí nákazy zvýšil na 216. Od začiatku pandémie zároveň v Grécku zaznamenali celkovo už takmer 6000 prípadov infekcie.

Z aktuálneho nárastu prípadov obviňujú tamojšie úrady nedodržiavanie nariadení rozstupov medzi ľuďmi v reštauráciách, baroch či na verejných zhromaždeniach.

Grécka vláda nariadila v pondelok zákaz nočnej prevádzky takýchto podnikov v niektorých najvyhľadávanejších dovolenkových destináciách. Reštaurácie a bary sú tak od polnoci do siedmej rána zatvorené na ostrovoch Mykonos, Santorini, Korfu, Rodos a Kréta. Opatrenie ostane v platnosti minimálne do 23. augusta.

Zároveň budú musieť cestujúci prichádzajúci letecky z Belgicka, Česka, Holandska, Španielska a Švédska od 17. augusta predložiť negatívny test na koronavírus. Rovnaké opatrenie platí pre všetkých, ktorí do Grécka vstúpia cez hraničné prechody.

Súvislosť s príchodmi so zahraničia sa však v Grécku v súčasnosti pripisuje iba približne desiatim percentám z celkových prípadov nákazy koronavírusom, priblížila AFP.