Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

Hádzaná: V Tatrane splnili SEHA-ligový cieľ

Na snímke tím Tatrana Prešov, foto z archívu. Foto: FOTO TASR - Milan Kapusta

O konečnom umiestnení Tatrana v SEHA lige rozhodnú až ďalšie dva odložené štvrťfinálové zápasy.

Prešov 26. marca (TASR) - Napriek neúčasti na záverečnom turnaji Final 4 sú v Tatrane Prešov spokojní s účinkovaním v medzinárodnej hádzanárskej SEHA lige. Slovenský majster v nej stroskotal v dvojzápase s chorvátskym PPD Záhreb a skončil tak pred bránami finálového turnaja.

"Samozrejme, chceli sme, aby bolo to štvrťfinále napínavejšie, no dôležitú úlohu zohrali hráčske absencie v našom tíme," konštatoval generálny manažér Miroslav Benický. Prešovčania prehrali zápasy so Záhrebom 21:25 a 16:28. "Bola by škoda, keby sme hodnotili naše účinkovanie v SEHA lige podľa nevydareného záveru zápasu v Záhrebe. V konkurencii našej 'váhovej kategórie' ako Nexe či Vojvodina sme odohrali dobré zápasy. Veľmi dobre sme zahrali aj proti Vardaru Skopje. Počas celej sezóny, aj tej európskej, to ale v našom kádri nikdy nebolo konštantné. Vždy nejakí kľúčoví hráči chýbali. V oslabenom zložení sme zvládli aj zápas so Spartakom, takže aj keď zoberieme naše posledné vystúpenie, nemali by sme byť sklamaní. Samozrejme, vždy si dávame veľké méty, túžime sa dostať do Final 4, ale v dvojzápase so Záhrebom sme neboli dostatočne konkurencieschopní na to, aby sme to zvládli," uviedol tréner Tatrana Slavko Goluža.

O konečnom umiestnení Tatrana v SEHA lige rozhodnú až ďalšie dva odložené štvrťfinálové zápasy. V prípade, že postupujúcimi z nich budú Vardar Skopje a Telekom Veszprém, ktoré vyhrali prvé stretnutia, obsadil by Tatran konečné 6. miesto. Tretí tím tabuľky B-skupiny Meškov Brest sa totiž dostal do Final 4. "Hodnotenie je pozitívne z toho hľadiska, že štvrťfinále SEHA ligy určite patrilo medzi hlavné ciele. Postúpili sme z 3. miesta v skupine do osemfinále, ktoré sme zvládli. S tým je spokojnosť. Samozrejme, priali by sme si, aby sme proti Záhrebu, ktorý má kvalitné mužstvo, boli konkurencieschopnejší. Myslím si, že sme všetci sklamaní z toho, že sme do dvojzápasu nemohli nastúpiť v plnej sile. Mužstvo ako je to naše, sa bez kľúčových hráčov, nemôže spoliehať na to, že mladí chlapci nás potiahnu. Snaha tam bola, nasadenie v domácom zápase tiež, ale kvalita sa prejavila. Samozrejme by sme chceli, aby to bolo napínavejšie," poznamenal Miroslav Benický.

Kapitán tímu Martin Straňovský uviedol, že v danej situácii by bol ťažko zdolateľný akýkoľvek súper, nielen Záhreb. "Cez prvé kolo play off bola povinnosť prejsť, ale ďalej už si bolo ťažko vyberať protivníka. V tejto fáze súťaže by bolo už veľmi ťažko prejsť cez hociktorého súpera. Všetko by nám muselo vyjsť, aby sme prešli cez súpera akým je Záhreb. To sa nepodarilo, a tak ťažko povedať či vládne spokojnosť. Vždy to môže byť lepšie. Podobne ako v Lige majstrov, kde sme mohli takisto uhrať lepšie výsledky. S maródkou, ktorú máme skoro každú sezónu, je pri úzkom kádri ťažké hrať vyrovnané partie s takýmito súpermi," poznamenal Straňovský.