Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

HC Košice rozdrvili hokejistov Banskej Bystrice 6:1 v 22. kole

Ilustračná snímka. Foto: TASR/SZĽH - Andrej Galica

Pre Košičanov to bolo desiate domáce víťazstvo po sebe, na konte majú 42 bodov. Banskobystričania prehrali päť z uplynulých šiestich zápasov a po 22. kole im patrí predposledná 11. priečka.

Košice 2. decembra (TASR) - Hokejisti HC Košice a HC ´05 Banská Bystrica nadviazali vo vzájomnom zápase na výsledky z nedávneho obdobia. Zatiaľčo Košičania víťazstvom 6:1 predĺžili sériu domácich víťazstiev na desať zápasov, hostia utrpeli druhú prehru rozdielom piatich gólov po sebe.

Úvod zápasu nenaznačoval, že by "barani" mali odísť s prehrou rozdielom triedy. Domácim pohrozili viacerými šancami, no do vedenia sa nedostali. V závere prvej časti však inkasovali a domáci v prostrednej časti rozhodli o víťazstve. "V prvej tretine bol lepší súper. Postupne sme sa dostali do tempa a hrali sme veľmi dobre. Skóre je pre nás veľmi lichotivé, pretože súper mal veľa šancí. Keby viaceré z nich využil, skóre by vyzeralo inak," konštatoval tréner HC Košice Dan Ceman.

V bránke domácich štvrtýkrát v sezóne nastúpil Jaroslav Janus, ktorý si naďalej drží priemer jeden inkasovaný gól na zápas. V piatkovom zápase bol veľmi blízko k druhému čistému kontu, o ktoré ho však 61 sekúnd pred koncom pripravil Matúš Holenda gólom počas signalizovaného trestu. "Škoda, s čistým kontom by to bolo krajšie. Dôležité je, že ďalšie tri body sú doma," poznamenal brankár, ktorý má zatiaľ v slovenskej extralige 96,46-percentnú úspešnosť zákrokov. Prvý gól v sezóne si pripísal obranca Ladislav Romančík, keď v 29. minúte upravil na 3:1. Po zápase ho tešil gól, ale aj víťazstvo, ktorým jeho tím potvrdil, že domáce prostredie je preň naozaj výhoda. "Pomohol nám aj návrat do Steel arény. Široké klzisko nám vyhovuje. Musíme sa však držať pri zemi a ísť od zápasu k zápasu," uviedol Romančík.

Pre Douga Sheddena bol duel v Košiciach tretí v pozícii hlavného trénera "baranov." V prvom stretnutí pod jeho vedením získali bod za domácu prehru s Novými Zámkami po samostatných nájazdoch, no následne utrpeli dve prehry rozdielom piatich gólov. Výsledku 1:6 z Košíc predchádzala nedeľňajšia prehra 0:5 v Poprade. "V zápase sme mali problémy skórovať. V našej hre je vidno určitý pokrok, hoci skóre o tom nesvedčí. Gratulujem domácim k víťazstvu," poznamenal Shedden. Banskobystričania sú po 21. kole na 10. mieste, na poslednú priečku majú náskok iba dva body. Z uplynulých deviatich zápasov zvíťazili len v dvoch. Obrancovi Matúšovi Holendovi sa ťažko hovorilo o príčinách tohto stavu. "Nerád by som to špecifikoval, na to sú iní. Ja budem len robiť to, čo mám. Verím, že všetci budeme robiť maximum pre to, aby sme zlomili nepriaznivú sériu."




TEL - 22. kolo:


HC Košice - HC ´05 Banská Bystrica 6:1 (1:0, 3:0, 2:1)

Góly: 20. Jääskeläien (Leskinen, Southorn), 23. Leskinen (Chovan, Southorn), 29. Romančík (Chovan), 31. Campbell (Šedivý), 49. Jääskeläinen (Paršin, Deyl), 54. Rogoň (Romančík, Ferenc) - 59. Holenda (Frídel). Rozhodovali: J. Konc ml., Rojík - Junek, Stanzel, vylúčení: 2:6 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 2796 divákov.

Košice: Janus - Olsson, Deyl, Romančík, Southorn, Ferenc, Šedivý, A. Bartoš - Jääskeläinen, Campbell, Leskinen - Bartánus, Chovan, Paršin - Tybor, Slovák, Rogoň - Jokeľ, Linet, Havrila

Banská Bystrica: Rahm - Luža, Bačik, Holenda, Kojo, Björkung, Ďatelinka, Frídel - Troock, Tamáši, Urbánek - Šoltés, Kontos, Jendek - Výhonský, Gabor, Kabáč - Sukeľ, Bíreš, Gašpar