Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Hrady na Pohroní sú stále obľúbenejšie, propagujú ich nové ilustrácie

Zrúcanina hradu Šášov na okraji Štiavnických vrchov na strmom brale nad údolím rieky Hron v izolovanej mestskej časti Žiaru nad Hronom s názvom Šášovské Podhradie, foto z archívu. Foto: TASR - Dušan Hein

Spojenie tajomných hradov s veselými, až ironickými ilustráciami má podľa autorov projektu ambíciu odlíšiť sa a upútať.

Banská Bystrica 5. augusta (TASR) - Hrady Pohronskej hradnej cesty sa tešia stále väčšej obľube u návštevníkov. Dôkazom je stúpajúci záujem o ich komentované prehliadky. Kým vlani ich bolo viac ako 100, tento rok sa ich počet blíži k číslu 200, pričom séria komentovaných prehliadok ešte nie je ani v polovici. Projekt sa tento rok snaží upútať aj komunikáciou prostredníctvom originálnych ilustrácií od Barbory Idesovej.

"Záujem o komentované prehliadky hradov popri Hrone v minulom roku nás motivoval, aby sme v roku 2020 tento zážitkový turistický produkt zatraktívnili. Na hradoch stredného Pohronia sme prehliadky oživili o dobové scénky, ktoré zábavným spôsobom dopĺňajú výklad hradného pána o histórii hradu," priblížila výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Gron Žofia Buganová.

Tento rok pribudli podľa nej okrem prehliadok na hradoch Šášov, Revište, Pustý hrad a Zvolenský zámok aj prehliadky v kláštore v Hronskom Beňadiku a kaštieli v Žiari nad Hronom.

Obľúbený projekt sa jeho autori rozhodli tento rok podporiť aj novou marketingovou komunikáciou formou pútavých a autentických ilustrácií, ktoré špeciálne pre tento projekt vytvorila uznávaná slovenská ilustrátorka Idesová. Tá bola v roku 2019 finalistkou súťaže Czech Grand Design v kategórii ilustrátor roku. Študovala na Slovensku a momentálne pôsobí v Prahe.

Spojenie tajomných hradov s veselými, až ironickými ilustráciami má podľa autorov projektu ambíciu odlíšiť sa, upútať, zaujať aj detského návštevníka s cieľom komunikovať o tom, že hrady popri Hrone žijú čulým životom a ponúkajú originálne a jedinečné zážitky pre súčasníkov.