Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

Inaugurovali dekana Teologickej fakulty Trnavskej univerzity M. Šmida

Na snímke inaugurácia dekana Teologickej fakulty Trnavskej univerzity Mareka Šmida. Foto: TRUNI/Barbora Likavská

Vo funkcii nahradil Juraja Dolinského, ktorý zomrel vlani v januári. Informoval o tom PR TU Matúš Demko.

Trnava/Bratislava 16. februára (TASR) - Do funkcie dekana Teologickej fakulty Trnavskej univerzity (TU) so sídlom v Bratislave inaugurovali vo štvrtok Mareka Šmida, jedného zo zakladateľov TU a jej právnickej fakulty, zároveň diplomata a odborníka na medzinárodné právo. Vo funkcii nahradil Juraja Dolinského, ktorý zomrel vlani v januári. Informoval o tom PR TU Matúš Demko.

"Teologická fakulta je mimoriadne cennou inštitúciou nielen pre TU, ale predovšetkým pre hľadanie zmyslu a tváre celej slovenskej kresťanskej teológie a filozofie. Fakulta má byť živá a sebavedomá, s vlastnou výraznou tvárou a tou osloviť k dialógu ďalších," uviedol Šmid. Vo svojej funkcii chce viac otvoriť fakultu spoločnosti a nezávislému názorovému spektru, ponúknuť líderstvo a jezuitské princípy Ratio studiorum, orientovať vzdelávanie na študenta a viesť ekumenický a náboženský dialóg. Cieľom je tiež internacionalizácia.

Nový dekan doplnil, že fakulta na uskutočnenie svojich zámerov potrebuje hľadať a stabilizovať personálnu, finančnú, akreditačnú a vedeckú základňu, budovať svoje dobré meno, presvedčiť o tom, že vie pripravovať študentov tak, aby ich vzdelanie bolo zaujímavé a poskytovalo bohaté výstupy, umožňovalo dostatočné uplatnenie a spokojnosť v práci.