Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Košice chcú túto sezónu otvoriť letné kúpaliská pre verejnosť

Tlačová konferencia o dopadoch koranakrízy na šport v Košiciach a letnej sezóne na kúpaliskách sa uskutočnila 25. mája 2020 v areáli kúpaliska Červená hviezda v Košiciach. Na tlačovej konferencii sa zúčastnili primátor mesta Košice Jaroslav Polaček, zástupcovia mesta Košice a košických športových klubov. Na snímke v popredí primátor mesta Košice Jaroslav Polaček, v pozadí zľava prezident futbalového klubu FC Košice Dušan Trnka, člen správnej rady Hokejový club Košice OZ Tomáš Kuriatnik, generálny manažér Young Angels Academy, o.z. Daniel Jendrichovský a riaditeľ Medzinárodného maratónu mieru (MMM) Košice Branislav Koniar. Košice 25. mája 2020. Foto: TASR - Milan Kapusta

Mestské kúpalisko Triton je niekoľko rokov zatvorené. Problémom je zlý technický stav, vlastnícke práva a s tým súvisiace súdne spory.

Košice 25. mája (TASR) – Letné kúpaliská chce mesto Košice túto sezónu sprístupniť aj pre verejnosť, povedal to primátor Jaroslav Polaček na pondelkovej tlačovej konferencii. Pripravujú sa na to, kedy ich na základe uvoľňovania opatrení v súvislosti s novým koronavírusom bude možné otvoriť, uviedol.



„Naším cieľom je, aby sme s prichádzajúcim letom a teplom splnili všetky podmienky a pravidlá a mohli sme kúpaliská otvoriť,“ povedal s tým, že pripravujú všetky technické náležitosti tak, aby kúpalisko na Rumanovej v Mestskom parku mohli otvoriť 19. júna a kúpalisko Červená hviezda okolo 29. júna.

Pripomenul, že posledné slovo aj podmienky, za akých budú môcť byť otvorené, bude závisieť od hlavného hygienika SR. „Ak by hlavný hygienik SR povedal, že treba počkať, budeme čakať. Pre nás je dôležité, aby sme boli technicky pripravení, keď sa povie, že ich môžeme otvoriť,“ dodal Polaček.

Ďalšie mestské kúpalisko Triton je niekoľko rokov zatvorené. Problémom je zlý technický stav, vlastnícke práva a s tým súvisiace súdne spory. Ak by ho chceli sprevádzkovať, podľa neho by na to potrebovali milióny eur. „V tomto ťažkom období, kedy nám budú chýbať desiatky miliónov eur na to, aby sme mohli v meste fungovať, je to nereálna položka,“ povedal.

V tomto roku mesto plánujú začať s avizovaným prepojením kúpaliska Červená hviezda s Mestskou krytou plavárňou. Prekrytie bazénovej časti, resp. prvá fáza by mala byť hotová na jar budúceho roka.

Mestské kúpaliská spravuje mestská spoločnosť Tepelné hospodárstvo Košice (TEHO). Ako primátor dodal, dlhodobo neprinášajú zisk a aj vlani vykázali stratu, ktorá predstavuje na jedno kúpalisko okolo 50.000 eur. Zvyšovanie vstupného v tomto ani v nasledujúcom roku nepredpokladá.