Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Košice dopravili na Ukrajinu humanitárnu pomoc v hodnote 88.000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Za uvedené finančné prostriedky zabezpečili nákup a dopravu humanitárnej pomoci, ktorú si na Ukrajine postupne preberajú samosprávy v Charkove a Užhorode.

Košice 12. apríla (TASR) – Za uplynulých sedem dní odišli z Košíc štyri kamióny s humanitárnou pomocou určenou pre ľudí v ukrajinských mestách Užhorod a Charkov. Magistrát o tom informuje na svojej webovej stránke s tým, že pomoc v hodnote takmer 88.000 eur bola financovaná zo zdrojov partnerov cezhraničného projektu a mesto to nestálo nič.

Časť peňazí z projektu zameraného na rozvoj kapacít verejných inštitúcií slovensko-ukrajinskej cezhraničnej spolupráce a zvyšovanie integrity verejných záležitostí sa podarilo presunúť na zabezpečenie humanitárnej pomoci. Mesto Košice uskutočňuje projekt v spolupráci s Centrom spoločenských a psychologických vied Slovenskej akadémie vied (SAV), ukrajinskými mestami Užhorod a Charkov, ako aj Nórskym výskumným centrom NORCE. „V rámci rozpočtu projektu boli vyčlenené finančné prostriedky na humanitárnu pomoc pre Centrum spoločenských a psychologických vied SAV vo výške 30.000 eur a pre mesto Košice vo výške 87.757 eur,“ dodáva magistrát.

Za uvedené finančné prostriedky zabezpečili nákup a dopravu humanitárnej pomoci, ktorú si na Ukrajine postupne preberajú samosprávy v Charkove a Užhorode. Zahŕňa prevažne trvanlivé potraviny, hygienické potreby, zdravotnícke pomôcky, oblečenie a pracovné pomôcky.