Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

Dobrovoľníci prenajímali stromčeky, výťažok putuje Lige proti rakovine

Na snímke vľavo riaditeľ Dobrovoľníckeho centra Košíc Martin Ištvan odovzdáva finančný dar programovej manažérke košickej Ligy proti rakovine Ľubici Slatine pre košické Centrum pomoci Ligy proti rakovine z projektu Dobrý stromček 2021. Foto: TASR – František Iván

Vzhľadom na záujem širokej verejnosti sa košickí dobrovoľníci rozhodli na Vianoce 2022 spustiť uvedený projekt aj pre jednotlivcov.

Košice 21. decembra (TASR) – Výťažok z prenájmu živých vianočných stromčekov v rámci projektu Dobrý stromček 2021 poputuje onkologicky chorým pacientom. Dobrovoľnícke centrum Košíc v utorok odovzdalo symbolický šek Lige proti rakovine. Ako povedal riaditeľ košických dobrovoľníkov Martin Ištvan, ide o projekt s environmentálnym aj charitatívnym rozmerom. Kým v tomto roku bol určený prevažne pre firmy, v tom ďalšom plánujú osloviť aj širokú verejnosť.

Vyzbierať sa im podarilo 500 eur. Výťažok poputuje na podporu programu a aktivít v Centre pomoci Ligy proti rakovine. „Budú využité na aktivity pre onkologických pacientov. Všetky služby u nás sú pre pacientov bezplatné, ale nejakým spôsobom ich musíme financovať,“ uviedla pre TASR programová manažérke košického centra Ľubica Slatina. Od súkromnej firmy, ktorá sa do projektu zapojila, zároveň prevzala dar v podobe šeku s rovnakou sumou.



Vzhľadom na záujem širokej verejnosti sa košickí dobrovoľníci rozhodli na Vianoce 2022 spustiť uvedený projekt aj pre jednotlivcov. Rezervácie budú možné počas nachádzajúceho roka na pripravovanej webovej stránke www.dobrystromcek.sk.