Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia

Kremeľ poprel zasahovanie do prezidentských volieb v USA v roku 2016

Na archívnej snímke Dmitrij Peskov. Foto: TASR/AP

Muellerovu správu v pondelok už skôr reagoval aj ruský zákonodarca Konstantin Kosačev. Vyhlásil, že Moskvu by teraz potešila náprava vzťahov s Washingtonom.

Moskva 25. marca (TASR) - Kremeľ znovu v pondelok poprel, že Moskva v roku 2016 zasahovala do prezidentských volieb v USA. Urobil tak po zverejnení správy amerického osobitného vyšetrovateľa Roberta Muellera, ktorý nenašiel presvedčivé dôkazy o "spolčení" predvolebného tímu Donalda Trumpa s Ruskom, ani o tom, že by s ním tento tím "koordinoval" svoju činnosť s cieľom zasahovať do kampane. Informovala o tom agentúra AFP.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov povedal novinárom, že Muellerovu správu nevidel, ale "zásadný postoj Ruska k tejto veci je dobre známy: naša krajina nezasahovala do domácich záležitostí iných krajín, vrátane Spojených štátov".

Na správu v pondelok už skôr reagoval aj ruský zákonodarca Konstantin Kosačev. Vyhlásil, že Moskvu by teraz potešila náprava vzťahov s Washingtonom.

"V každom prípade máme príležitosť do veľkej miery reštartovať naše vzťahy, ale stále je tu aj otázka, či to bude (prezident USA Donald) Trump riskovať. Samozrejme, my sme pripravení," vyhlásil podľa agentúry Reuters predseda zahraničného výboru hornej komory ruského parlamentu Kosačev.