Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Kryenbühl utrpel pri páde viacero ťažkých zranení

Na snímke švajčiarsky lyžiar Urs Kryenbühl padá v cieli v zjazde mužov Svetového pohára v alpskom lyžovaní v rakúskom Kitzbüheli v piatok 22. januára 2021. Foto: TASR/AP

Utrpel otras mozgu, zlomeninu pravej kľúčnej kosti a natrhol si predný skrížený a vnútorný väz v pravom kolene.

Kitzbühel 22. januára (TASR) - Švajčiarsky lyžiar Urs Kryenbühl sa ťažko zranil pri páde v piatkovom zjazde Svetového pohára v rakúskom Kitzbüheli. Utrpel otras mozgu, zlomeninu pravej kľúčnej kosti a natrhol si predný skrížený a vnútorný väz v pravom kolene. Informoval o tom portál sport1.de.

Na snímke zranený švajčiarsky lyžiar Urs Kryenbühl leží po páde v cieli v zjazde mužov Svetového pohára v alpskom lyžovaní v rakúskom Kitzbüheli v piatok 22. januára 2021.
Foto: TASR/AP


Dvadsaťšesťročný Kryenbühl, ktorý na cieľovom skoku vo vyše 146-kilometrovej rýchlosti nabral zospodu vzduch, stratil kontrolu nad "letom", tvrdo dopadol na zjazdovku a nekontrolovateľne sa kĺzal až do cieľového priestoru. Po páde zostal ležať nehybne na snehu, okamžite k nemu pribehli záchranári. Napokon ho transportoval do nemocnice vrtuľník. Neskôr komunikoval so záchranármi a bol pri vedomí, sťažoval sa na bolesť nohy a v hrudníku.