Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Kyriakidisová sa na návšteve Slovenska bude venovať zdravotným otázkam

Eurokomisárka pre zdravie a bezpečnosť potravín Stella Kyriakidisová, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Komisia spresnila, že Kyriakidisová bude v Bratislave diskutovať o spolupráci na kľúčových prioritách v oblasti zdravia a bezpečnosti potravín.

Brusel 2. decembra (TASR) - Európska komisia (EK) v piatok oznámila, že podpredsedníčka EK pre zdravie a bezpečnosť potravín Stella Kyriakidisová navštívi v pondelok (5. decembra) Slovensko, aby s predstaviteľmi slovenského rezortu zdravotníctva prediskutovala niektoré vybrané otázky týkajúce sa svojej pracovnej agendy. Informuje o tom spravodajca TASR.

Komisia spresnila, že Kyriakidisová bude v Bratislave diskutovať o spolupráci na kľúčových prioritách v oblasti zdravia a bezpečnosti potravín.

Stretne sa s ministrom zdravotníctva SR Vladimírom Lengvarským, s ktorým prediskutuje najnaliehavejšie zdravotné výzvy, napríklad stav očkovania a pripravenosti na šírenie ochorenia COVID-19 či investície do zdravotníctva, ktoré sú spojené s národným plánom obnovy a Európskym plánom boja proti rakovine.

Spolu s Lengvarským eurokomisárka navštívi aj Národný onkologický ústav v Bratislave, kde sa bude zaujímať o prístup Slovenska k prevencii rakoviny, včasnej detekcii, skríningu, liečbe a starostlivosti.

Pracovný program komisárky bude ďalej pokračovať stretnutím s ministrom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuelom Vlčanom, kde témou debát budú kľúčové priority týkajúce sa stratégie EÚ z farmy na stôl.

O všetkých uvedených otázkach sa Kyriakidisová porozpráva aj s členmi výborov NR SR pre zdravotníctvo a poľnohospodárstvo a životné prostredie.





(spravodajca TASR Jaromír Novak)