Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

LIGA MAJSTROV: Bayern na prahu postupu, Belehradčania obišli zákaz

Futbalisti Bayernu Mníchova, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Hoci futbalistom Bayernu Mníchov na pôde Olympiakosu Pireus v utorok domáci narobili veľké problémy, Bavori napokon duel zvládli a zvíťazili 3:2.

Bratislava 23. októbra (TASR) - Futbalisti Bayernu Mníchov pevne kráčajú za postupom z B-skupiny Ligy majstrov 2019/20. Hoci na pôde Olympiakosu Pireus im v utorok domáci narobili veľké problémy, Bavori napokon duel zvládli a zvíťazili 3:2. Oveľa hladší triumf dosiahli hráči anglického Tottenhamu Hotspur, ktorí doma rozdrvili Crvenu zvezdu Belehrad 5:0.

Bayern prehrával v Pireu od 23. minúty po zásahu Youseffa El Arabiho, o jedenásť minút neskôr vyrovnal Robert Lewandowski. Po prestávke išiel nemecký šampión do vedenia po druhom góle Lewandowského a v 75. minúte odskočil na rozdiel dvoch gólov po zásahu Corentina Tolissa. Domáci však zdramatizovali duel, keď v 79. minúte znížil na konečných 2:3 Guilherme. "V prvom polčase sme nehrali zle. Olympiakos si nedokázal vytvoriť šance, ale napriek tomu skóroval. Vedeli sme, že sa po prestávke musíme posunúť dopredu. Dali sme dva góly, ale napokon sme museli tvrdo bojovať o víťazstvo," povedal Lewandowski pre uefa.com.

Poľský zakončovateľ považuje triumf z horúcej gréckej pôdy za veľmi dôležitý. Bayern má vďaka nemu šancu potvrdiť postup zo skupiny už v najbližšom zápase. V Allianz Aréne privíta 6. novembra práve svojho utorňajšieho súpera. "Bol to pre nás veľmi dôležitý zápas. Nielen preto, že sme chceli naďalej víťaziť v Lige majstrov, ale aj preto, že sme stratili body v domácej lige a chceli sme sa vrátiť na víťaznú vlnu. Vedeli sme, že ak získame tri body, budeme mať skvelú pozíciu pred nasledujúcim zápasom. V ňom môžeme potvrdiť účasť v ďalšom kole. Chceme sa kvalifikovať do vyraďovacej fázy čo najrýchlejšie," dodal Lewandowski.

Tottenham si v druhom zápase skupiny pripísal prvý triumf, v Londýne na svojom štadióne rozložil pred 51.743 divákmi srbského majstra 5:0. O triumfe rozhodol už v prvom polčase, ktorý vyhral 3:0. Dva góly strelili Heung-Min Son a Harry Kane, piaty pridal Erik Lamela. "V akejkoľvek top súťaži je iba tenká hranica medzi víťazstvom a prehrou. Nehrali sme v uplynulých zápasoch obzvlášť oslnivo, ale musíme to prekonať. Výkon, aký sme predviedli proti Belehradu, nám určite pomôže," uviedol Kane.

Tréner hostí Vladan Milojevič s výkonom svojich zverencov pochopiteľne spokojný nebol, ale po zápase poďakoval fanúšikom. Tí sa totiž na štadión dostali napriek zákazu od Európskej futbalovej únie. UEFA potrestala srbský klub za rasistické správanie fanúšikov v súboji proti fínskemu HJK Helsinki ešte v druhom predkole LM. Fanúšikovia hostí za zhromaždili za jednou z brán a od začiatku povzbudzovali svoj tím. Domáci klub bude vyšetrovať, akým spôsobom sa Srbi dostali k vstupenkám. Je však pravdepodobné, že ich kúpili od domácich priaznivcov. "Veľa našich fanúšikov žije v Británii, Crvena zvezda je pre nich ako rodina. Je to láska, ktorú ani nedokážem opísať slovami. Ja im veľmi ďakujem za podporu," uviedol Milojevič. UEFA sa zatiaľ k celej záležitosti nevyjadrila, nie je však vylúčené, že začne disciplinárne riešenie.