Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia

M. Kéry: Útok Ruska voči Ukrajine je neospravedlniteľný

Na archívnej snímke poslanec NR SR Marián Kéry (Smer-SD) 15. decembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Pripomenul, že medzinárodné právo musí platiť pre každého.

Bratislava 24. februára (TASR) - Predseda Zahraničného výboru Národnej rady (NR) SR Marián Kéry (Smer-SD) odsudzuje vojenskú agresiu Ruskej federácie voči Ukrajine. Útok Ruska voči Ukrajine je podľa neho neospravedlniteľným krokom. Pre TASR tiež uviedol, že spory medzi krajinami, nech sú akokoľvek ťažké, by sa mali riešiť za rokovacím stolom.

"Diplomacia je riešením bez ohľadu na to, aké ťažké sú rokovania. Vojna je krokom, ktorý vždy vedie ku katastrofe. Dnešný útok Ruska proti Ukrajine je neospravedlniteľný krok, ktorý môže mať nedozerné následky vrátane obetí na životoch a materiálnych škôd," skonštatoval Kéry pre TASR s tým, že chce veriť, že ešte je cesta späť. Pripomenul, že medzinárodné právo musí platiť pre každého.

Na stredajšom (23. 2.) rokovaní zahraničného výboru Kéry podľa svojich slov zdôraznil veľvyslancovi Ruskej federácie na Slovensku Igorovi Bratčikovi, že dodržiavanie medzinárodného práva nie je o sympatiách či nesympatiách k nejakému štátu. "SR na rozdiel od iných štátov pristupuje k dodržiavaniu medzinárodného práva konzistentne," dodal.