Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia

Mladých sociálnych demokratov opúšťa polovica predsedníctva

Ilustračné foto. Foto: FB MSD

Členovia organizácie odchádzajú podľa podpredsedu organizácie Burča z MSD, pretože budúcnosť sociálnej demokracie na Slovensku si spájajú s podpredsedom parlamentu Petrom Pellegrinim.

Bratislava 23. júna (TASR) - Občianske združenie Mladí sociálni demokrati (MSD) opúšťajú v reakcii na pondelkové (22. 6.) vyhlásenie povereného predsedu Igora Melichera polovica predsedníctva, krajskí koordinátori aj ďalší členovia a sympatizanti. TASR o tom informoval podpredseda organizácie Peter Burčo. Melicher spolu s ďalšími členmi organizácie v pondelok povedal, že MSD bude naďalej spolupracovať so stranou Smer-SD.

Členovia organizácie odchádzajú podľa Burča z MSD, pretože budúcnosť sociálnej demokracie na Slovensku si spájajú s podpredsedom parlamentu Petrom Pellegrinim.

Melicher v pondelok skonštatoval, že Smer-SD bol a bude jediným relevantným sociálnodemokratickým partnerom organizácie na politickej scéne. Odchod Pellegriniho a ďalších poslancov zo Smeru-SD je podľa neho oslabením ľavice a sociálnej demokracie na Slovensku.